Gedegen overwinning voor de meisjes C1

Zondag 12 maart 2017
D.G.&L. C3 – UGHV

Rust 5-7
Eindstand 7-11

Vanmorgen om 09.00 uur stond het vertrek naar Duiven op het programma. Door afmelding van Anouk (ziek) en Lynn (blessure) was ik extra blij met het meespelen van Nin en Liv van de C2. Zo hadden we toch nog 2 wissels.

Thuis hadden we met 1 goal verschil verloren van dit team, dus we hadden wat recht te zetten. De wedstrijd begon met een minuut stilte voor een overleden lid van D.G.&L. Het vreemde hieraan was, dat dit alleen medegedeeld werd aan de meisjes toen ze op het veld stonden om elkaar te begroeten. Ik als coach werd niet ingelicht hierover.

UGHV ging goed van start en door doelpunten van Britt en Jade werd al snel een 2-0 score voor UGHV op het scorebord gebracht. Zoals de laatste wedstrijden gespeeld wordt, werd vandaag ook weer gespeeld. Een goed sluitende dekking en een redelijke aanval. D.G.&L. had een stugge dekking waar we toch wel wat moeite mee hadden. In tegenstelling tot wat in de eerste helft van de competitie vaak het geval was, bleven de meisjes van UGHV nu wel dreigend in de aanval. Met positie wisselingen en soms wat schoten van afstand werd de druk op de verdediging van D.G.L. in stand gehouden.

Tegen het einde van de eerste helft volgde een klein dipje. We wisten het net niet meer te vinden en D.G.&L. kwam terug tot 5-6. Door een doelpunt van Sanne werd de 5-7 ruststand bereikt.

Het begin van de 2de helft was duidelijk voor D.G.&L. Wij bleven moeite houden met de stugge en fysieke dekking van D.G.&L. De scheidsrechter liet veel toe, ook had de dame die floot veel moeite met de loopregel van maximaal drie passen. Hier was ze wel consequent in, want ook loopfouten aan UGHV kant bleven vaak onbestraft.
D.G.&L. wist terug te komen tot een 7-7 stand. We hadden geen grip op de linkeropbouwster van hun. Door het omzetten van Nina en Meike in de verdediging werd gelukkig de dreiging van deze speelster een stuk minder. Meike wist haar effectief af te stoppen, waardoor ze niet zo gevaarlijk meer werd.

Nadat deze speelster werd gewisseld, kwamen de meisjes van UGHV weer beter in hun spel. Door een goal van Liv kwamen we weer op voorsprong. We bleven wel moeite houden met de stugge dekking, maar onze verdediging stond ook goed. In de sporadische keren, dat de meisjes van D.G.&L. wel op goal wisten te schieten, was er altijd Maartje nog die de ballen uit de goal hield.

Door 3 doelpunten van Sanne, kwamen we op een 7-11 voorsprong en was de wedstrijd gespeeld. In de laatste minuut nog geprobeerd door Maartje uit het veld te halen en Famke als een extra veldspeler erin te brengen, om de voorsprong nog uit te breiden. Dit is jammer genoeg niet gelukt.

Door deze overwinning zijn we gestegen naar de 4de plaats op de ranglijst.Het verschil met de nummer 3 (Huissen C2) is 10 punten met een wedstrijd minder gespeeld. Het verschil in doelsaldo is ook veelzeggend. Wij hebben een doelsaldo van -16 en Huissen heeft een doelsaldo van +107. Een stijging in de ranglijst zit er dus niet meer in, met nog 2 wedstrijden te spelen. Wij staan met 15 punten gelijk met D.G.&L. C2 en AES uit Arnhem. Omdat wij in vergelijking met deze 2 ploegen een wedstrijd minder hebben gespeeld, staan wij op plek 4. Zaak is dus om deze plek vast te houden.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Grol op het programma. Uit hebben wij hier vrij gemakkelijk van gewonnen. Als we net zo blijven spelen als de laatste wedstrijden, dan moeten we volgende week ook weer kunnen winnen.

Doelpunten: Sanne 6, Liv 2, Britt 2, Jade 1.