Goed spel leidt tot overwinning in Duiven

Zondag 12 februari 2017

D.G.&L C2 – UGHV C1, Rust 2-5, Eindstand 6-9

Vandaag het combinatieteam van Duiven, Groessen en Loo als tegenstander in Duiven. Door blessure van Meike en het feit dat de C2 gelijktijdig in Gaanderen moest spelen, hadden we vandaag slechts 1 wissel. Thuis hadden we met 2 goals verschil gewonnen. Zaak vandaag was het goede spel van vorige week voort te zetten.

Begonnen met de gebruikelijke offensieve 3-2-1 dekking. Deze dekking bleek uiterst effectief tegen deze meisjes. D.G.L. werd ver van onze goal gehouden en probeerde het alleen maar met afstandsschoten. Maartje kon deze ballen vrij makkelijk stoppen. Door een afspeelfout kwam D.G.&L wel op een 0-1 voorsprong. Door 2 goals van Britt kwamen wij al snel op voorsprong. Aanvallend waren de meisjes van UGHV goed bezig, door veel in te starten en tussen 2 verdedigers door te gaan. Jammer genoeg leidde dit niet altijd tot doelpunten, vooral ook omdat niet werd gekeken waar de keeper stond.

D.G. & L. bleef de rest van de eerste helft onmachtig om voor gevaar te zorgen. Vlak voor rust wisten ze wederom door een afspeelfout nog een keer te scoren en de 2-5 ruststand op het bord te brengen. Wat opvallend was in de eerste helft, was dat de meisjes van D.G.&L. veel passen met de bal in de hand mochten maken van de scheidsrechter. De scheidsrechter trad niet op tegen de vele loopfouten.

In de rust tegen de meisjes gezegd, dat ze vooral zo moesten blijven doorgaan. Fel verdedigen en in de aanval afstand houden en proberen tussen 2 verdedigers door  te komen.

De start van de tweede helft was veer overtuigend voor UGHV en al gauw stond er een 2-8 stand op het scorebord. Vooral de 8ste goal door Sanne was een mooie goal. Tussen 2 verdedigers door komen en tegengesteld aan de looprichting in het doel schieten. Hierna werden de meisjes van UGHV slordiger. De dekking stond niet echt goed meer en hier wist D.G.&L van te profiteren. Ze kwamen terug tot 8-5. Gezien de tijd die nog resteerde was er echter geen enkele reden dat de overwinning nog in gevaar zou komen. Door een mooi doelpunt van Famke werd aan alle onzekerheid een einde gemaakt. D.G.&L. had nog wel het laatste woord en wist de 6-9 te maken.

We hebben nu een paar weken rust. De volgende wedstrijd is tegen AES uit Arnhem. Hier hebben we in Arnhem na een spannende wedstrijd gelijk tegen gespeeld. Jammer genoeg moeten we nu Lynn de rest van de competitie missen. Ze wordt geopereerd aan de hand.

Doelpunten Britt 3, Sanne, 2, Anouk 2, Jade 1, Famke 1.