In laatste wedstrijd helaas geen overwinning voor meisjes C1

Zondag 26 maart 2017

OBW C1 – UGHV C1
Rust 8-6
Eindstand 15-7

Vandaag al weer de laatste wedstrijd van het seizoen. Tegenstander van vandaag was OBW, de nummer 2 van de ranglijst. Door blessures van Lynn en Jade had ik Floor, Liv en Nina van de C2 gevraagd om bij ons mee te spelen. Thuis hebben de meisjes van UGHV goed gespeeld en met een klein verschil verloren.
Voor aanvang van de wedstrijd werd ik blij verrast door de meisjes:

De coach van de meisjes van OBW is oud UGHV speler Erich Lindner. OBW hanteerde net als wij een offensieve dekking. De meisjes van UGHV konden hier goed mee omgaan. Door veelvuldig instarten en de directe tegenstander te proberen passeren, waren de meisjes van UGHV steeds weer dreigend. OBW speelde aanvallend hetzelfde spelletje als wij. Wij hadden hier verdedigend toch wel moeite mee. De meisjes van UGHV moesten veel moeite doen om de meisjes van OBW van scoren af te houden. Gelukkig voor ons was Maartje vandaag ook weer goed in vorm en wist veel schoten op doel onschadelijk te maken. OBW was in de eerste helft iets sterker als UGHV en wist steeds een lichte voorsprong te behouden. Na de 6-5 van Sanne, kreeg UGHV een klein dipje en wist OBW uit te lopen naar 8-5. Met een weergaloze goal, waarvan zelfs de scheidsrechter onder de indruk was, wist Brit vlak voor rust de 8-6 binnen te schieten.

Met rust was de stand 8-6 in het voordeel van OBW. Opdracht voor de tweede helft was het goede spel van de eerste helft vast blijven houden en proberen in de aanval iets meer beweging in het spel te krijgen.

OBW kwam sterk uit de startblokken in de tweede helft. Zowel aanvallend als verdedigend deden de meisjes van OBW er een schepje bovenop. De meisjes van UGHV bleven het antwoord hierop schuldig. De acties die in de eerste helft nog vaak succesvol waren, stranden nu vaak in de verdediging van OBW. In de verdediging waren de UGHV dames in de tweede helft vaak ook net te laat om een aanval van OBW nog te kunnen af te stoppen.
Gevolg hiervan was, dat OBW langzaam maar zeker steeds verder uitliep. Onze aanvallen werden zoals gezegd steeds minder doeltreffend, waardoor het balverlies groter werd. In tegenstelling tot vorige week, bleven de meisjes van UGHV nu wel handballen. Anouk wist op het einde de enigste treffer voor UGHV in de tweede helft te scoren.  De eindstand was een duidelijke 15-7 overwinning voor OBW. Helaas waren de meisjes van UGHV niet in staat om het uitstekende spel van de eerste helft vast te houden.
Vandaag hadden we een scheidsrechter die goed floot. Het was wel fijn om een scheidsrechter te hebben die een wedstrijd goed aanvoelt en duidelijk laat merken tot hoever iedereen kan gaan. Gedurende de competitie hebben we wel andere scheidsrechters gehad. Na de tijd nog even gesproken met de scheidsrechter en hij vertelde dat hij normaal 2de divisie wedstrijden fluit. Dit was dus duidelijk te merken.

Hiermee zit het seizoen 2016-2017 er al weer op. Keurig beëindigd met een 4de plek op de ranglijst. Rest mij nog de meisjes en de ouders te bedanken voor het leuke seizoen en cadeautje. Een speciaal woord van dank uiteraard aan Nina en Liv van de C2 die bij ons zeer regelmatig hebben meegedaan.