Makkelijke overwinning in rommelige wedstrijd voor meisjes C1

Zaterdag 18 maart 2017
UGHV-Grol
Rust 10-3
Eindstand 14-5

De tegenstander van vandaag was Grol. Uit hebben wij hier vrij gemakkelijk van gewonnen met 19-8.

De opdracht voor de meisjes was vrij eenvoudig, probeer vandaag te werken aan ons doelsaldo en met meer als 16 doelpunten verschil zien te winnen, zodat we een positief doelsaldo krijgen. Gezien het spel van de afgelopen tijd, vertrouwde ik erop dat dit een haalbaar resultaat moest zijn.

Vanaf het eerste fluitsignaal was het eigenlijk al een rommelige wedstrijd. Onze aanvallen liepen vrij stroef en ook de verdediging hing als los zand aan elkaar. Desondanks liepen we gemakkelijk uit naar een 6-2 voorsprong. Na de derde tegentreffer door Grol veranderde de wedstrijd niet. Door ieders 2 doelpunten van Sanne en Anouk werd de ruststand van 10-3 bereikt.

In de rust de meisjes erop aangesproken dat ze beter moesten gaan spelen, meeschuiven met de bal en niet alleen oog hebben voor je directe tegenstander in de dekking. In de aanval verder van de verdediging spelen en het baltempo in de aanval moet omhoog.

De 2de helft was qua spel van UGHV dramatisch. Mijn woorden in de rust hadden niet veel effect. Veel te laag baltempo in de aanval en er werden nauwelijks kansen gecreëerd. Ook in de verdediging was de concentratie weg. Dankzij de zwakke tegenstander had dit allemaal echter geen gevolgen. Het was duidelijk aan de meisjes te zien, dat ze de stand zo wel goed vonden en niet tot het uiterste gingen.

Na een aantal wedstrijden achter elkaar op goed spel door de meisjes te zijn getrakteerd, was het vandaag drie keer niets. Volgende week de uitwedstrijd tegen de nummer 2 van de ranglijst OBW. Als we dan net zo spelen als vandaag, dan krijgen we alle hoeken van het veld te zien en zullen we dik verliezen. Hopelijk zie ik volgende week het goede spel van de afgelopen tijd wel weer terug.

Doelpunten: Anouk 6, Sanne 8.