An error has occurred

Meisjes B halen volle buit in Hengelo | UGHV

Meisjes B halen volle buit in Hengelo

Zondag 7 januari 2018 Quintus B1 – UGHV B1
Rust 2-3
Eindstand 4-7

Vandaag de uitwedstrijd in Hengelo GLD. De wedstrijd werd om 10.00 uur al gespeeld, dus was het om 09.00 uur al verzamelen. Voor een zondagmorgen wel een redelijk vroeg tijdstip 🙂
Eerder in Ulft was Quintus niet helemaal compleet en hadden ze een zieke speelster die maar 1 helft heeft meegedaan. In Ulft hebben wij dan ook vrij makkelijk gewonnen. Gezien de uitslagen van Quintus thuis, was ik vooraf niet helemaal gerust op een overwinning. Ploegen verliezen hier soms of winnen maar net, terwijl Quintus in hun uitwedstrijden meestal toch wel dik verliezen.

Ik was dus bang voor een thuisfluiter die bij elk wissewasje affluit en Quintus sterk bevoordeelt of een “vierkante” bal, waar iedereen grote moeite mee heeft om de bal onder controle te krijgen. In de voorbespreking mijn vrees richting de meisjes ook uitgesproken. Gelukkig was er geen sprake van een thuisfluiter, maar jammer genoeg wel van een “vierkante” bal. De meisjes hadden de grootste moeite met de bal. Ballen werden niet gevangen of de bal kwam helemaal niet op de plaats van bestemming aan.
Quintus had ook nog een hele stugge dekking waar UGHV haast niet doorheen kom komen. De eerste helft was het aanzien ook niet waard en de ruststand van 3-2 in het voordeel van UGHV zegt in feite alles. Van de drie goals waren er ook nog 2 uit een 7-meter die door Anouk werd benut.

In de rust aangegeven dat gezien de stugge dekking de meisjes ook eens moeten proberen vanuit de 2de lijn te schieten. De 2de helft verliep grotendeels gelijk aan de eerste. Beide teams hadden een goede verdediging waar zeer moeilijk doorheen te komen was. De controle over de bal ging wel beter dan in de eerste helft. UGHV bleef hard werken en door schoten uit de 2de lijn van Sanne en Floor wisten we de voorsprong uit te breiden. Maartje eiste in de 2de helft ook weer een hoofdrol voor zich op. We kregen drie 7-meters tegen. De eerste werd naast geschoten door Quintus en de andere 2 werden door Maartje gestopt.

Bij de stand van 5-2 kreeg ik het gevoeld dat de punten binnen waren. Quintus kon ook geen vuist maken tegen onze dekking en ondanks het feit dat er nog wel zo’n 10 minuten te spelen waren had ik niet het gevoel dat Quintus nog voor gevaar kon zorgen. Quintus wist in de 2de helft net zoals in de eerste slechts 2 goals te maken.

Het ging vandaag niet gemakkelijk maar door hard werken zijn de punten wel mee naar Ulft gegaan.

Doelpunten: Anouk en Floor 2, Liv, Sanne en Jade ieders 1.

Volgende week de uitwedstrijd tegen OBW de nummer laatst van de poule.

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons privacybeleid. Meer informatie over het privacybeleid leest u hier.