An error has occurred

Meisjes B kampioen! | UGHV

Meisjes B kampioen!

04-03-2018 Erix B1 – UGHV

Ruststand 4-8
Eindstand 12-16

Vandaag was het dan zover. Na het verlies vorige week van Huissen tegen Erix, hadden we nog 2 punten nodig om kampioen te worden. Uit kampioen worden is wel leuk, maar thuis is toch veel leuker. Naast kampioen worden willen we ook onze ongeslagen status handhaven, dit was dus een extra motivatie om vandaag toch in Lichtenvoorde kampioen te willen worden.

De vorige 2 ontmoetingen waren allebei geëindigd in een gelijkspel. Winst was dus nog lang niet zeker.

Vandaag extra vroeg naar Lichtenvoorde vertrokken op verzoek van de meisjes, ze wouden zich in alle rust voorbereiden en warmlopen voor dit belangrijke duel.
De toss was voor Erix, zodat zij gelijk met de aanval konden beginnen. De eerste aanval leverde al meteen een doelpunt op, maar deze werd afgekeurd door de scheidsrechter. Door goals van Britt en Floor kwamen wij echter met 0-2 voor te staan. Echter door 2 7-meters en een break wist Erix weer op voorsprong te komen. De vraag voor mij was, hoe houden de meisjes zich nu? Worden ze nu extra zenuwachtig of blijven ze in zichzelf geloven en blijven gewoon lekker aan het handballen.

Gelukkig bleven de meisjes van UGHV gewoon lekker handballen. Liv wist door een benutte 7 meter de stand weer gelijk te trekken. Erix wist toch nog weer te scoren en kwam weer op een voorsprong. Sanne trok de stand weer recht. Op het einde van de eerste helft was het Floor en Liv die de marge naar 4 doelpunten met de rust brachten.

In de rust de meiden gecomplimenteerd met hun spel. Door onze goede dekking en aanval is er geen vuiltje aan de lucht. Opdracht voor de 2de helft was duidelijk. Lekker blijven spelen zoals in de eerste helft en dan is er niets aan de hand.

Anouk wist de score voor UGHV te openen in de 2de helft. In de 2de helft was Erix wel een stuk dreigender als in de eerste. Ze wisten toch vaker door onze verdediging heen te komen en te scoren. Echt in gevaar kwam onze voorsprong echter niet. Nadat Britt de 6-11 had gescoord, wist Erix met 2 doelpunten op een rij de achterstand weer te verkleinen naar 8-11. Door 2 doelpunten van Anouk en 1 van Liv werd onze voorsprong echter weer vergroot naar 8-14. Hiermee was de wedstrijd in principe beslist en waren we kampioen.

De meisjes die op de bank zaten waren nog niet helemaal overtuigd toen ik dit aan hun vertelde. Toen uiteindelijk weer door Anouk de stand op 10-16 werd gebracht en er nog maar een paar minuten te spelen waren, was het voor iedereen duidelijk, we zijn kampioen!

Dit hadden we niet verwacht aan het begin van het seizoen.

Vandaag al een kleine bloemenhulde ontvangen van het bestuur en staf. Volgende week na afloop van de wedstrijd tegen Quintus zal het grote feest thuis in de Sporthal losbarsten!

Alle supporters die vandaag waren meegereisd bedankt voor jullie steun. Bestuur uiteraard ook bedankt voor de mooie bos bloemen.

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons privacybeleid. Meer informatie over het privacybeleid leest u hier.