An error has occurred

Meisjes B na winst in Duiven in zetel op weg naar het kampioenschap | UGHV

Meisjes B na winst in Duiven in zetel op weg naar het kampioenschap

Zondag 4 februari DG&L B3 – UGHV

Rust 2-6
Eindstand 3-12

Vandaag de laatste wedstrijd voor de voorjaarsvakantie. In Ulft hadden we het zeer moeilijk tegen DG&L en konden we pas op het eind opgelucht ademhalen. DG&L had ook van Erix weten te winnen. Met dit in het achterhoofd was ik er voor vandaag niet helemaal gerust op. Hier komt ook nog bij dat Floor nog geblesseerd is, en wij dus een schutter missen.

Vooraf aan de wedstrijd was er zoals gewoonlijk weer het verzoek van de meisjes of ze geen 6-0 verdediging konden spelen. Vorige week tegen Minerva ging dat ook zo goed was het argument. Ik heb niet ingestemd met het verzoek omdat DG&L juist een ploeg is, die je zo vroeg mogelijk moet storen in hun aanval. Als je dit doet dan hebben hun moeite om het spel te maken. Thuis hebben wij DG&L het niet lastig gemaakt, waardoor wij juist het heel moeilijk hadden.

Met steun van het vele publiek welke was meegereisd begon UGHV zeer scherp aan de wedstrijd. De dekking stond als een huis en Anouk en Sanne zorgden als snel voor een voorsprong van 0-2. De hele eerste helft kenmerkte zich door een machteloos DG&L. Zij wisten nauwelijks een gaatje te vinden in onze dekking. Aanvallend speelde UGHV ook goed, alleen het afsluiten kan nog beter. Vaak wisten de meisjes zich vrij te spelen voor de keeper en vervolgens werd de bal toch in de hoek gegooid waar de keeper al staat.

Famke wist vandaag ook te scoren, met een mooie goal vanuit de hoek wist ze de 4-1 voor UGHV op het scorebord te brengen. Met rust was er dan ook geen vuiltje aan de lucht en stonden wij op een comfortabele 6-2 voorsprong.

In de rust kwam wederom het verzoek van de meisjes om over te gaan tot een 6-0 dekking. Gezien het spelbeeld was hier geen enkele aanleiding voor en heb ik het verzoek weer geweigerd.Slecht 2 tegendoelpunten in 1 helft is voor mij geen reden om defensief te gaan spelen. In Ulft had DG&L veel positiewisselingen in hun aanval. Vandaag was dit niet zo. DG&L probeerde wel door vaak met 2 cirkellopers te gaan spelen, ons te dwingen tot defensief verdedigen, maar ook dan kwamen ze er niet door.

De 2de helft was in feite een kopie van de eerste. Een goed geconcentreerd spelend UGHV en een DG&L die aanvallend geen vuist wist te maken. Onze aanvallen kwamen in de 2de helft beter uit de verf. Waar in de voorafgaande 2 wedstrijden de 2de helft telkens iets minder ging, was dit vandaag absoluut niet het geval. De meisjes bleven super geconcentreerd handballen. De spaarzame keren dat DG&L wel door onze verdediging wist te komen, was er altijd nog Maartje die hun van scoren afhield.

Duidelijk was dus, dat onze zege niet meer in gevaar zou komen. Net als vorige week, vandaag ook weer Meike in de laatste minuut op de middenlijn neergezet. Opmerkelijk was, dat zodra DG&L dit in de gaten kreeg, ze onmiddellijk een speelster Meike lieten dekken.

Gelukkig was DG&L niet de lastige ploeg die ik vooraf vreesde. Met maar 3 tegendoelpunten blijkt wel weer, dat we een ijzersterke verdediging hebben, in wat voor systeem we ook spelen. De meisjes moeten meer zelfvertrouwen in hun eigen kunnen krijgen. Of ze nu in een 3-2-1 dekking, of met een 6-0 dekking spelen, de tegenstander heeft het altijd bijzonder moeilijk tegen onze verdediging.

Door carnaval en voorjaarsvakantie liggen we nu een maand stil. We kunnen nu in een luie stoel plaatsnemen en kijken wat de uitslag wordt van de dubbele confrontatie tussen Huissen en Erix. Door de winst van vandaag is onze volgende wedstrijd tegen Erix alleen nog bepalend voor wanneer wij kampioen worden. Wij hebben nu 7 punten voorsprong op Huissen met 1 wedstrijd meer gespeeld. Winnen zij beide wedstrijden tegen Erix dan komt Huissen op 3 punten achterstand met 1 wedstrijd meer gespeeld. Verliezen wij de wedstrijd tegen Erix, dan loopt onze voorsprong terug tot 1 punt met 1 wedstrijd minder gespeeld als Huissen. Wij moeten dan de wedstrijden tegen Quintus en OBW winnen om kampioen te worden. Huissen is als wij spelen tegen OBW vrij en dan komen we dus weer gelijk in het aantal wedstrijden.

Wint Erix beide wedstrijden dan is onze voorsprong op Erix 6 punten met hetzelfde aantal wedstrijden en 7 op Huissen met 1 wedstrijd minder gespeeld. Verliezen wij dan van Erix dan loopt onze voorsprong op Erix terug tot 4 punten. Wij moeten dan de wedstrijd tegen Quintus winnen en tegen OBW hebben we dan aan een gelijkspel genoeg om kampioen te worden. Kortom het kampioenschap kan ons haast niet meer ontgaan.

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons privacybeleid. Meer informatie over het privacybeleid leest u hier.