An error has occurred

Meisjes B spelen gelijk tegen Erix | UGHV

Meisjes B spelen gelijk tegen Erix

Zondag 17 december UGHV – ERiX

Rust 5-3
Eindstand 9-9

Zaterdagavond in de sporthal het goede nieuws te horen gekregen dat de Hendriksen Groep uit Ulft (Hendriksen Timmerfabriek, Hendriksen Kunststof Kozijnen en Hendriksen Prefab) de meisjes B van een nieuw tenue wil voorzien.

Vandaag de voorbespreking uiteraard geopend met dit goede nieuws. Wij bedanken de Hendriksen Groep hartelijk.

De uitwedstrijd in Lichtenvoorde werd gedomineerd door de scheidsrechter en in de laatste seconden wisten wij toen een gelijkmaker uit het vuur te slepen. Wij wisten dus wel dat het vandaag geen makkelijke wedstrijd zou worden.

De beide teams waren de hele wedstrijd aan elkaar gewaagd. Wat opviel was dat beide teams een stugge verdediging hadden. Waar in Lichtenvoorde de scheidsrechter een grote rol in de wedstrijd had, was dit vandaag met Nicole Bosman niet het geval. Ze liet lekker doorspelen en er werd niet voor elk wissewasje afgefloten. In de eerste helft was UGHV iets sterker als Erix wat ook tot een 5-3 ruststand leidde. Beide teams hadden veel moeite om elkaars verdediging te passeren. Het baltempo in de aanval van UGHV was ook vrij laag, waardoor de dekking van Erix niet echt uit elkaar werd gespeeld. Ook werd te vaak pas een actie ondernomen nadat de bal al was ontvangen in plaats van dat de bal in de loop wordt gevangen, zodat je al snelheid hebt.

Hier in de rust ook aandacht aan geschonken.

De 2de helft was een kopie van de eerste, echter nu was Erix iets sterker dan UGHV, waardoor Erix 2 keer aan de leiding kon komen. Beide keren wist Anouk de stand weer gelijk te trekken. Tegen het einde van de wedstrijd scoorde Sanne de 9-8. Erix gaf zich niet gewonnen en wist toch weer de gelijkmaker te scoren. Met iets minder als 2 minuten op de klok begon UGHV aan een lange aanval. Verschillende doelpogingen smoorden in de verdediging van Erix, maar omdat wij telkens een vrije worp mee kregen bleven wij in balbezit. Met nog zo’n 45 seconden te spelen komt Erix uiteindelijk dan toch weer in balbezit en heeft de kans om alsnog de wedstrijd te winnen.De verdediging van UGHV staat echter nog steeds goed en weet de aanval af te stoppen ten koste van een vrije worp. De zoemer gaat, de meisjes van UGHV vormen een muur om de bal tegen te houden. Het schot wordt geblokt waardoor de wedstrijd dus onbeslist is geëindigd.

Het gelijke spel is een goede afspiegeling van de wedstrijd, geen van beide ploegen kon echt aanspraak op de overwinning maken. Doordat Huissen hun wedstrijd wel heeft gewonnen, zijn ze nu 1 punt ingelopen. We staan nog steeds bovenaan met drie punten voorsprong op Huissen en 6 punten op Erix, die een wedstrijd minder hebben gespeeld.

Doelpunten: Anouk 5, Sanne 3, Lynn 1

Dit was de laatste wedstrijd van het jaar. Ik wens iedereen fijne feestdagen en goed 2018!

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons privacybeleid. Meer informatie over het privacybeleid leest u hier.