An error has occurred

Meisjes B winnen van verrassend sterk OBW | UGHV

Meisjes B winnen van verrassend sterk OBW

Zondag 14-01-2018 10.00 uur OBW B1 – UGHV

Ruststand 1-5
Eindstand 4-14

Vandaag weer een vroege wedstrijd ditmaal tegen OBW de nummer laatst van de poule. Thuis hebben we 22-1 van hun gewonnen, dus een ideale mogelijkheid om het doelsaldo weer op te vijzelen. De wedstrijd werd gespeeld in Herwen in plaats van Zevenaar wat wel tot enige bevreemding leidde.
Voor het vertrek in Ulft werd er natuurlijk al gespeculeerd over de einduitslag. Volgens Jade zou de einduitslag 30-0 worden in het voordeel van UGHV. Gezien de uitslag thuis, was dit op zich nog niet zo’n gekke voorspelling. Ik zelf was uiteraard ook optimistisch en vond dat Maartje vandaag ook moest scoren. Tegen Maartje gezegd, dat ze in de laatste 5 minuten van beide helften in principe mee naar voren moest gaan in de aanvallen.

In de voorbespreking van de wedstrijd ook bijna geen punten benoemd waarop gelet moest worden. Na de start van de wedstrijd bleek dat OBW dit keer niet van plan was om zich af te laten slachten. We hadden zeer veel moeite met de verdediging van OBW. De meisjes van OBW stonden goed te verdedigen en er was bijna geen doorkomen aan voor de meisjes van UGHV Na 6 minuten spelen was er nog steeds geen doelpunt gevallen. Gelukkig voor ons wist Anouk met drie goals op rij de impasse te doorbreken.

Door een benutte 7-meter wist OBW ook hun eerste doelpunt te scoren. De rest van de eerste helft bleef moeizaam verlopen. Liv wist ook nog een 7 meter te benutten, waardoor de stand 1-4 werd. Tegen het einde van de eerste helft werd het weer tijd om Meike opnieuw in het veld te brengen. Daar er nog anderhalve minuut te spelen was, had Meike zelf iets van doe het dan maar in de rust, het heeft nu toch geen zin meer. Ik heb Meike toch laten wisselen en ze wist zelfs nog te scoren in de laatste minuut van de eerste helft. Een “Gouden wissel” dus!

In de rust was ik niet zo tevreden met het spel van de eerste helft. Te laag baltempo onder meer. Dit moet in de tweede helft toch beter.

De meisjes pakten dit goed op en het spel was ook beduidend beter dan in de eerste helft. Britt wist de score in de 2de helft te openen door een 7-meter te benutten. Floor met een fraai afstandsschot  en Jade met een mooie break, wisten de score naar 8-1 te brengen.
Maartje bewees in de 2de helft weer, dat ze een penaltykiller is, door een 7-meter van OBW te stoppen. Ook in de 2de helft bleef OBW goed handballen. Onze dekking stond echter goed en de meisjes van OBW hadden met onze dekking ook veel moeite.

De rest van de wedstrijd werd goed uitgespeeld door de meisjes van UGHV. Echt in de problemen zijn we niet gekomen, maar we werden wel verrast door het spel van OBW. De coach van OBW was na afloop van de wedstrijd ook heel tevreden. Ze vond dat ze goed stand hadden gehouden. Ik kan haar hier alleen maar gelijk in geven.

Volgende week zondag 21 januari om 13.50 uur, wacht ons de laatste wedstrijd van de 2de ronde. Tegenstander is Huissen. Huissen staat nummer 2 op de ranglijst. Huissen heeft 5 punten minder dan wij met 1 wedstrijd minder gespeeld. Winnen wij deze wedstrijd, dan komen wij dus op 7 punten voorsprong met 1 wedstrijd meer. De voorsprong op nummer 3 Erix bedraagt 6 punten met een wedstrijd meer gespeeld. In december is de wedstrijd tussen Huissen en Erix niet doorgegaan in verband met de sneeuwval toen. Deze wedstrijd wordt in principe niet overgespeeld, of hij moet nog van belang voor het kampioenschap zijn. Aan de meisjes dus de taak om te zorgen dat deze wedstrijd daadwerkelijk niet meer gespeeld hoeft te worden.

De meisjes hopen a.s. zondag op veel steun van het publiek! Bij winst wordt er een grote stap richting het kampioenschap gezet!

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons privacybeleid. Meer informatie over het privacybeleid leest u hier.