An error has occurred

Meisjes B winnen verrassend makkelijk van Minerva | UGHV

Meisjes B winnen verrassend makkelijk van Minerva

Zondag 28-01-2018 UGHV Minerva

Ruststand 13-5
Eindstand 22-7

Vandaag de eerste wedstrijd van de 3de ronde. Omdat wij maar een poule hebben van 7 teams, spelen wij 3 keer tegen elkaar. Vandaag was Minerva de tegenstander, zoals al op Facebook beschreven, gingen de eerste 2 wedstrijden tegen Minerva niet echt van een leien dakje en wisten wij telkens maar met een klein verschil te winnen.

In de voorbespreking het accent gelegd op het feit dat wij de vorige twee keer de speelsters van Minerva te vaak vrij aan de cirkel lieten komen. Vandaag was de opdracht een defensieve dekking, zodat Minerva hun favoriete spelletje van instarten naar de cirkel achter de vooruitgeschoven verdedigers van ons langs niet zouden kunnen spelen. Door een defensieve dekking zou Minerva gedwongen worden om van afstand te schieten.

Na het beginsignaal waren de meisjes van UGHV nog niet meteen bij de les. De eerste aanval van Minerva leverde meteen een doelpunt op. De meisjes van UGHV werden hierdoor goed wakker geschud en namen het initiatief meteen over van Minerva. Met fraaie aanvallen werd de 0-1 achterstand omgebogen naar een 6-1 voorsprong, alvorens Minerva door middel van een 7-meter weer een goal wist te maken. De dekking van UGHV zat goed in elkaar en Minerva wist hier niet doorheen te komen. Precies wat mijn bedoeling natuurlijk was.

De afstandsschoten waren veelal een prooi voor Maartje of gingen langs het doel. Onze aanval bleef goed draaien en met rust was dan de stand van 13-5 in ons voordeel ook dik verdiend.

In de rust de dames gewaarschuwd, dat we niet zoals vorige week tegen Huissen in de 2de helft mochten verslappen. Blijf geconcentreerd spelen. Minerva kreeg iets meer grip op onze aanval in de 2de helft. Door Anouk vast te zetten wist Minerva soms balverlies aan onze kant te forceren. Gelukkig leidde dit niet tot een inhaalrace van Minerva. Maartje stond weer goed te keepen en wist menige aanval van Minerva weer onschadelijk te maken.

Aanvallend bleef UGHV ook redelijk goed spelen en wist de voorsprong geleidelijk uit te bouwen. Met nog 2 minuten te spelen Meike uit de dekking gehaald en op de middellijn geposteerd, de aanval van Minerva strandde op Maartje die meteen de bal naar Meike gooide. Meike liet deze kans niet aan zich voorbij gaan en scoorde fraai de 21-7. Sanne maakte het laatste doelpunt en de eindstand werd hierdoor 22-7.

Een lastige horde is hiermee genomen. Volgende week wacht ons de uitwedstrijd tegen DG&L in Duiven. Weten wij deze wedstrijd ook te winnen, dan kan het aftellen naar het kampioenschap beginnen.

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons privacybeleid. Meer informatie over het privacybeleid leest u hier.