Meisjes C eindigen verdienstelijk op 3de plaats in Winterswijk

Zaterdag 20 mei was er in Winterswijk een beachhandbal toernooi. Naast de meisjes C deden ook de jongens C aan dit toernooi mee.

Vooraf was alleen bekend dat we 4 wedstrijden van 15 minuten zouden spelen, omdat er niet veel ploegen zich hadden aangemeld voor dit toernooi. In Winterswijk aangekomen bleek dat naast UGHV alleen Quintus uit Hengelo zich had aangemeld.

De organiserende vereniging HCW had zelf 2 teams een mix team van jongens en meisjes en een team van alleen meisjes. Quintus had alleen een meisjesteam. Rene Giesen en ik hadden eerst het plan om van de jongens en meisjes 2 mix teams te maken. De meisjes wouden dit niet, dus daarom toch met een jongens en meisjesteam apart deelgenomen.

Onze eerste wedstrijd was tegen de meisjes van HCW. Deze meisjes bleken geen partij voor de meisjes van UGHV.

Door 1 veldspeelster ook een hesje aan te trekken en vervolgens na balbezit in de verdediging te hebben gekregen, Maartje te wisselen met deze speelster werd veelvuldig 2 punten gescoord. Ook Maartje wist regelmatig de bal in 1 keer in het doel van HCW te gooien.

De 2de wedstrijd was tegen de jongens van UGHV.

Er werden tussen beide teams geen cadeautjes uitgewisseld. De meisjes vochten verbeten om de winst tegen de jongens. Ook nu weer door snel wisselen en door rechtstreekse ballen van Maartje werden er veel punten gescoord. De jongens kende dit spelletje uiteraard ook en lieten zich hierbij ook niet onbetuigd. Door enkele snelle wissels bij balverlies door de jongens was hun keeper vaak nog net op tijd om de rechtstreekse ballen van Maartje te onderscheppen.
Uiteindelijk moesten de meisjes zich toch gewonnen geven en stapten de jongens als winnaar van het veld af.

Voor de meisjes was niet veel tijd om bij het verlies stil te staan, want direct na de wedstrijd tegen de jongens moesten ze weer spelen tegen de meisjes van Quintus.

In deze wedstrijd hebben de meisjes zich niet uit het veld laten slaan door de nederlaag en wisten deze wedstrijd ook weer overtuigend te winnen.

In de laatste wedstrijd van deze dag was het mixteam van HCW onze tegenstander. Dit mixteam moest net zo als wij 2 wedstrijden achter spelen, waarbij onze wedstrijd hun 2de was. Bij het bekijken van de wedstrijd van dit team tegen de jongens van UGHV viel mij op, dat de meeste actie en dreiging van de jongens uit het mixteam kwamen. Ook viel mij op, dat de keeper van HCW vaak al weer terugkeerde in het doel voordat een veldspeler van HCW over de zijlijn was.

De wedstrijd tegen het mixteam van HCW stond in het teken van de strijd om de 2de plek. De ploeg die deze wedstrijd zou weten te winnen werd 2de en de verliezer derde.

Er werd door beide teams hard gevochten om te winnen. Zoals hiervoor al beschreven waren de jongen van HCW die het meeste gevaar brachten. Ook in onze wedstrijd viel mij het foutieve wisselen van de keeper op. Ook de meisjes was dit al opgevallen.
Uiteindelijk hierover geklaagd bij de scheidsrechter. Deze beloofde hierop te gaan letten. De eerste helft tegen HCW eindigde onbeslist. Beide teams waren tegen elkaar gewaagd. UGHV had wel veel pech in de afronding. In kansrijke positie werd de bal net iets te ver naar links of rechts gegooid, waardoor de bal in plaats van in het doel tegen de paal aan kwam.

De 2de helft was een afspiegeling van de 1ste. Beide teams waren weer tegen elkaar gewaagd, dan kreeg HCW een lichte voorsprong, en daarna weer UGHV. Op een gegeven moment floot de scheidsrechter voor een wisselfout van de keeper van HCW. Deze was ondanks een eerdere waarschuwing weer te vroeg in het veld gekomen. Als straf kreeg UGHV een shoot out mee. Anouk nam de shoot out en benutte dit buitenkansje.
Na het einde van de 2de helft was de stand weer gelijk. Bij een gelijke stand aan het einde van een wedstrijd moeten er 3 spelers van elk team een shoot out nemen.

Helaas voor UGHV en ondanks goed keeperswerk van Maartje van Wijngaarden

was HCW te sterk in de shoot out. UGHV wist niet te scoren en HCW wel. Hierdoor werden de meisjes van UGHV derdes en het mix team van HCW 2de. De jongens van UGHV hadden alle wedstrijden gewonnen en wisten zodoende de 1ste plaats te behalen.

Voor alle teams was de prijs hetzelfde, een zak met snoep! Het was een leuke middag met gelukkig goed weer en zeker voor herhaling vatbaar. Meer foto’s staan op de Facebookpagina van UGHV.

x

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons privacybeleid. Meer informatie over het privacybeleid leest u hier.

Ik accepteer Ik weiger