Meisjes C1 zetten stijgende lijn door

Zaterdag 4 maart 2017

UGHV C1 – AES C1

Rust 7-5
Eindstand 15-12

Vandaag als tegenstander AES C1. Zij staan 1 plek boven ons met 2 punten meer, en ook een wedstrijd meer gespeeld. In Arnhem ging de hele wedstrijd gelijk tegen elkaar op, waar wij zo’n 2 minuten tegen het einde van de wedstrijd de gelijkmaker tegen kreeg. In die 2 minuten konden wij ondanks het wisselen van Maartje voor een extra veldspeler geen goal meer scoren.

Ik was vooraf benieuwd of de meisjes het goede spel van de laatste tijd vast konden houden. Vooral ook omdat er 2 weken geen wedstrijd is gespeeld. Met Nina en Floor als versterking vanuit de C2 en Lynn geblesseerd op de bank, begonnen we aan de wedstrijd. De meisjes lieten vanaf het begin zien dat ze graag wilden winnen. Met goed spel en veel instarten kwam er al gauw een 5-1 stand op het scorebord.
Halverwege de eerste helft kwam er een dip in het spel van UGHV, de verdediging sloot niet goed meer en in de aanval ging het ook allemaal wat minder. Hierdoor lieten we AES terugkomen tot 5-4. Door 2 doelpunten van Sanne werd de ruststand van 7-5 in het voordeel van UGHV bereikt.

In de rust de meisjes erop gewezen, dat in de verdediging iedereen mee moet schuiven. Als je alleen maar oog hebt voor je eigen man, dan ontstaan er gaten in onze dekking.  Aanvallend was het zaak om gebruik te maken van de ruimte die er achter de verdedigers ligt. AES had een vrij offensieve dekking en probeerde onze opbouwers vast te zetten.

Het begin van de 2de helft was weer overtuigend voor UGHV. Keer op keer wisten vooral Sanne en Anouk los te komen van hun directe tegenstander en het doel te vinden. Onze verdediging stond ook goed en pas bij de stand van 11-5 wist AES hun eerste doelpunt te maken in de 2de helft. Door een doelpunt van Anouk werd vervolgens de stand van 12-6 op het scorebord gebracht. AES wist hierna wel 2 maal achter elkaar te scoren, maar door doelpunten van Anouk, Floor en Sanne wisten we de voorsprong te vergroten naar 15-8 en was de wedstrijd gespeeld. Tegen het einde volgde er nog wel een dipje aan UGHV kant waardoor AES terug komen tot 15-12.

Voor de coach was het dus vandaag weer genieten op de bank.

Doelpunten:
Anouk 6, Sanne 6, Floor 2, Famke 1.

Volgende week de wedstrijd in Duiven tegen de C3 van D.G. & L, het combinatieteam van Duiven, Groessen en Loo. Thuis hebben we met 1 goal verschil verloren. We hebben volgende week dus wat recht te zetten.