Meisjes C1 zorgen bijna voor stunt

Zondag 5-2-2017 UGHV C1- Huissen C2

Rust 5-4
Eind 7-10

Zoals vorige week al geschreven hebben we in Huissen met maar liefst 30-8 van dit team verloren. We kregen toen alle hoeken van het veld te zien. Door veel positiewisselingen werd onze verdediging keer op keer uit elkaar gespeeld en kon Huissen makkelijk scoren. In onze aanval werd telkens onze middenopbouwster vastgezet, waar de meisjes geen raad mee wisten. Dit had veel balverlies tot gevolg, met als resultaat break out van Huissen en veelal een tegendoelpunt.Huissen C2 staat momenteel op de 2de plaats in onze poule en wij staan op plaats 7.

Om ons tegen dit spel te wapenen, hebben de meisjes extra getraind hoe te handelen als de midden opbouw wordt vastgezet. In de voorbespreking hier nogmaals op gewezen en opdracht gegeven om in de verdediging met een 6-0 dekking te werken.

Dit pakte goed uit en in de eerste helft wisten we op een 3-1 voorsprong te komen. Huissen had veel moeite met onze defensieve dekking, waardoor ze hun geliefde spelletje niet konden spelen. Onze verdediging stond als een huis en Huissen moest het hebben van afstandsschoten. In onze aanval werd veelvuldig gebruik gemaakt van een 2de cirkelloopster. Hier had Huissen ook wel moeite mee.

De eerste helft ging gelijk op waar UGHV steeds wel aan de goede kant van de score wist te blijven. In de rust de meisjes een compliment gemaakt met hun goede spel. Opdracht voor 2de helft was duidelijk, doorgaan met deze speelwijze en proberen de voorsprong uit te bouwen.

Het begin van de 2de helft was duidelijk voor UGHV met 2 doelpunten van Jade wisten de voorsprong uit te breiden naar 7-4. Gaandeweg de 2de helft kwamen er toch meer fouten aan UGHV kant, ballen werden niet goed aangespeeld en in de aanval hadden we steeds meer moeite om een gat te vinden in de dekking van Huissen. Deze fouten werden door Huissen benut om het verschil kleiner te maken en uiteindelijk zelfs op voorsprong te komen.
De meisjes van UGHV zagen in de rest van de 2de helft geen mogelijkheid meer om nog te scoren. Uiteindelijk werd met 7-10 verloren van Huissen.

Langs deze weg wil ik de meisjes een groot compliment maken voor deze wedstrijd. Vandaag hadden we in de persoon van Jaida ook nog een debutant, maar dat was niet te merken! Gezien het spelbeeld van de laatste 2 wedstrijden en de uitwedstrijd tegen Huissen C2 hebben de meisjes 200% beter gespeeld. Dit geeft moed voor onze volgende tegen DG&L C2. Hier hebben we thuis nipt met 10-8 van gewonnen. Als we volgende week net zo spelen als nu, dan moet dit een ruimere overwinning worden.