An error has occurred

Nieuw tenue geeft de meisjes B vleugels | UGHV

Nieuw tenue geeft de meisjes B vleugels

Zondag 21 januari 2018 13.50 uur UGHV- Huissen

Ruststand 10-5
Eindstand 13-9

Dit weekeinde blij verrast dat de nieuwe tenues geschonken door de Hendriksen Groep (http://www.hendriksen-groep.nl/) binnen waren. De meisjes B bedanken langs deze weg de heer Theo Hendriksen hartelijk voor de sponsoring van hun tenues. Binnenkort zal de officiële overhandiging nog plaatsvinden.

Voor dat ik naar de sporthal vertrok nog even snel gekeken naar de eventuele uitslagen in onze poule. Blij verrast zag ik dat Erix de nummer 3 van de ranglijst had verloren van DG&L. Dit betekent dat wij voorafgaand aan deze wedstrijd nu met 5 punten en 1 wedstrijd meer gespeeld dan Huissen en 8 punten en 1 wedstrijd meer gepeeld dan Erix aan kop staan van de poule. In de voorbespreking hier uiteraard even stil bij gestaan. Door deze uitslag van Erix, kunnen wij, als wij winnen een grote stap doen op weg naar het kampioenschap.

In de voorbespreking aandacht geschonken aan het feit dat in de uit wedstrijd tegen Huissen, de meeste tegengoals aan onze rechterkant waren gevallen. Zaak was dus om hier vandaag alert op te zijn. Tevens mijn waardering naar de meisjes uitgesproken, dat ze elke wedstrijd, ook al loopt het soms niet zo lekker, toch blijven knokken voor de punten. Uiteraard hoopte ik dit vandaag ook te zien.

Het begin van de wedstrijd was voor Huissen, met snelle aanvallen wisten ze onze verdediging uit elkaar te spelen en kwamen ze dan ook op een voorsprong van 0-1. In de beginfase hadden we geluk, dat verschillende aanvallen stranden op Maartje en of afgefloten werden vanwege cirkelbal.

Langzaam maar zeker kwam echter de UGHV machine op stoom. Met fraaie aanvallen en geduldig wachtend op een kans, werd de 0-1 achterstand omgebogen in een 4-1 voorsprong, alvorens Huissen weer een goal kon maken. De dekking van UGHV stond uitstekend. Vooral Famke wist door snel uit te komen nadat de linkeropbouw de bal naar de hoek had gespeeld, de aanval van Huissen vaak te ontregelen. De hoekman kon dan de bal niet makkelijk kwijt en hierdoor werd het tempo uit de aanval van Huissen gehaald.

Sanne wist met 3 goals op een rij de voorsprong te vergroten naar 7-3. tegen het einde van de eerste helft wist Anouk met een 7 meter de ruststand op 10-5 te brengen. Een mooie voorsprong die ook recht doet aan het beeld van de eerste helft, een sterk UGHV en een Huissen die grote moeite heeft met onze dekking.

De laatste wedstrijden was bij ons telkens de eerste helft zwakker dan de 2de helft. Vandaag was het andersom. Huissen kreeg meer grip op onze aanval, waardoor wij het lastiger kregen en soms dom balverlies leden. Onze doelpuntenproductie stokte dan ook behoorlijk in de 2de helft. Gelukkig konden wij wel wel terugvallen op onze ijzersterke dekking. In de 2de helft wist Maartje ook weer een grote rol voor zich op te eisen door 2 7-meters te stoppen.

Naarmate de 2de helft vorderde kon je zien aan de speelsters van Huissen dat ze een beetje gefrustreerd raakten door onze dekking. Met wilde armbewegingen rukten ze zich soms los en af en toe een paar verwensingen erbij. We wisten zelf nog 3 keer te scoren in de 2de helft tegen Huissen 4. Hierdoor kwam de eindstand op 13-9 in ons voordeel.

Volgende week zondag om 13.50 uur in Ulft is Minerva de tegenstander. Tegen Minerva hebben wij het beide keren heel moeilijk gehad. Hopelijk gaat het volgende week beter. De coach van Huissen vertelde voorafgaand aan de wedstrijd mij, dat de wedstrijd Erix-Huissen die in december niet is doorgegaan wegens de sneeuwval, nu op 25 februari wordt gespeeld. Voor ons is deze wedstrijd van belang omdat Huissen en Erix onze concurrenten zijn in de strijd om het kampioenschap. Door de overwinning op Huissen staan we nu 7 punten los van hun met 1 wedstrijd meer gespeeld.

We spelen na Minerva nog tegen DG&L in Duiven, waarna wij een maand rust hebben en onze concurrenten in deze periode elkaar 2 weken achter elkaar ontmoetten. Dit is dus gunstig voor ons. We moeten natuurlijk eerst wel de aankomende 2 wedstrijden zien te winnen.

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons privacybeleid. Meer informatie over het privacybeleid leest u hier.