Oud papier

Zoals jullie allemaal al hebben gelezen, verandert per 1 januari 2017 de wijze van Oud papier inzamelen in onze gemeente. Nu is ook duidelijk wat er gaat veranderen.

Ieder huishouden krijgt een container waar het oud papier ingestopt gaat worden. 1 keer per maand wordt deze container door middel van een zijlader, net zoals nu al gebeurt met de grijze en groene container, leeggemaakt. Dit houdt dus in, dat er veel minder mensen nodig zijn bij het ophalen. Per vrachtwagen is er slechts 1 vrijwilliger nodig die de containers goed neerzet, zodat de chauffeur ze makkelijk kan oppakken.

In Ulft wordt op de 1ste zaterdag van de maand papier opgehaald, in Gendringen, Etten, Varsselder, Netterden, Megchelen, Voorst en Breedenbroek op de 2de zaterdag van de maand. Voor Ulft zijn er 4 zijladers beschikbaar en voor Gendringen en de overige plaatsen op de 2de zaterdag 5 zijladers. Dit houdt dus ook in, dat de vaste wijken waarin wij papier ophalen veranderen. De komende tijd zullen alle verenigingen en scholen die oud papier ophalen in deze plaatsen weer bij elkaar gaan zitten om de routes en de inzet van vrijwilligers te verdelen.
Zodra hier meer over bekend is, wordt dit ook via de site bekend gemaakt.