Prima overwinning op de dames van Grol1….

Zaterdag 18-03-2017 UGHV1-Grol1

Ruststand 10-8
Eindstand 20-15

Om de 7e plaats te blijven behouden moet er gewonnen worden van de dames Grol1.
In punten staan we gelijk, we hebben een beter doelsaldo en gezien onze fantastische
conceptspelen moet dat vandaag mogelijk zijn.
De focus op winnen en het spelen van ingestudeerde spelpatronen moet het mogelijk maken om de dames van Grol1 zonder punten naar Groenlo te doen afreizen.
We hebben er alle vertrouwen in en gaan ons publiek wederom mooi verzorgd handbal laten zien.
De eerste tien minuten zijn volledig voor de dames van UGHV, op alle fronten zijn we de dames van Grol1 te slim af. Snelle tegen aanvallen, break outs en mooie georganiseerde aanvallen brengt een
5-1 voorsprong op het scorebord. En nu doordrukken maar zoals zo vaak dit seizoen laten we de tegenstander terug komen tot 5-5 na vijftien minuten spelen.
Gelukkig herpakken we ons snel en komen na twintig minuten spelen op een 8-5 voorsprong.
Helaas lopen we op dat moment tegen een drietal tijdstraffen op maar deze weten we goed uit te spelen en weten de schade beperkt te houden. Mooi om te zien dat we in ondertal zonder keeper durven te spelen en dat dit ook nog goed uitpakt en zelfs weten de scoren.
We gaan de rust in met een verdiende 10-8 voorsprong.
De tweede helft laat een omgekeerd beeld zien van de eerste helft. We beginnen stroef en er wordt niet goed afgesloten. Het is maar goed dat de dames van Grol1 hier géén gebruik van maken.
Uiteraard verdedigen we uitstekend op dat moment en na tien minuten spelen is het 12-9 in het voordeel van de dames van UGHV1.
We komen weer op dreef en laten de dames van Grol1 even alle hoeken van het veld zien.
Na twintig minuten spelen is het 15-11 in ons voordeel en dit goede spel weten we de laatste tien minuten vast te houden en sluiten de wedstrijd af met een meer dan verdiende 20-15 uitslag.

Score: Suzan 5x, Maud 5x, Joyce 5x, Sanne 2x, Eva 1x, Nathalie 1x, Ayoni 1x