Zéér verdiende overwinning dames UGHV1 tegen de dames van Minerva1…..

Zaterdag 04-02-2017       UGHV1-Minerva1

Ruststand           13-12
Eindstand           30-24

We spelen tegen de dames van Minerva uit Gaanderen. Altijd is er spanning vooraf, op facebook wordt er al melding gemaakt dat de dames van Minerva de messen hebben geslepen en de punten willen meenemen naar Gaanderen in het hol van de leeuw. Gezien de stand in deze klasse en het verschil in spelstijl mogen de dames van UGHV zich niet écht druk maken om de tegenstander van vandaag.

De eerste helft laat ondanks dit gegeven een ander beeld zien. De dames van Minerva 1 spelen een fris en fruitig spel en zetten de dames van UGHV1 regelmatig goed onder druk en laten een regelmatige score zien. De hele eerste helft gaat gelijk op, na tien minuten spelen is het 5-5. Na twintig minuten spelen 7-8 in het voordeel van de dames van Minerva. De laatste tien minuten laten de dames van UGHV1 zien dat ze toch iets sterker zijn en we gaan de rust in met een 13-12 voorsprong. Voldoende aanvallen, tempo is goed, we spelen wel wat onrustig omdat we zó gráág willen en daardoor verzuimen we weg te lopen bij de tegenstander.

We moeten meer controle uitoefenen en de georganiseerde aanval wat beter laten lopen. Het tempo mag wel wat hoger en met behulp van onze pupil van de week Teun moet dit lukken. (Hij vroeg zich wel af waarom hij niet mocht meespelen….)

De opdracht hebben de dames van UGHV1 goed begrepen en we gaan de dames van Minerva1 langzaam wegspelen, na tien minuten is het 18-15 en na twintig minuten 22-19 in het voordeel van de dames van UGHV1. Ondanks vier tijdstraffen weten we ook weer in ondertal te scoren.

De laatste tien minuten moeten we het tempo een beetje opschroeven om de dames van Minerva 1 weg te spelen. En dat lukt, prima georganiseerde aanvallen, uitstekend uitgevoerde break outs en uitmuntende score vanuit de rechter hoek levert uiteindelijk een 30-24 overwinning op voor de dames van UGHV1. Na een jaar lang blessureleed maakt Ayoni een prima rentree in dames 1. Zowel aanvallend als verdedigend een rots in de branding.

Volgende week de dames van FBC1 en daar hebben we nog een appeltje mee te schillen!

 

Score: Sanne 8x, Julia 6x, Ayoni 5x, Suzan 5x, Nathalie 4x, Joyce 2x