Rudie Jansen

Rudie Jansen draagt UGHV een warm hart toe

Het is al weer de derde generatie Jansen die aan het roer staat van het prachtige bedrijf Rudie Jansen Schilders & Totaalonderhoud. Vandaag praat ik met directeur en UGHV-lid Ronnie Jansen over zijn bedrijf. Ronnie is tevens voormalig speler van UGHV. In 2012 was hij maar liefst 25 jaar lid van onze vereniging. Ronnie is de vader van Fleur. Fleur speelt momenteel in de C-jeugd.

UGHVgids 2014

Het gesprek vindt plaats in Ulft op het hoofdkantoor in een prachtig ingerichte kantoorruimte, compleet met Philips flat screen. Bij navraag vertelt Ronnie dat de TV wordt gebruikt om samen met klanten foto’s te bekijken van objecten waar onderhoud voor nodig is. Dit kunnen houten kozijnen zijn, maar ook complete daken of hele panden.

Op het TV scherm kan dan groot in beeld worden bekeken wat echt onderhoud nodig heeft en vervolgens kan Ronnie met zijn team van professionals hier een passend onderhoudsplan voor opstellen.

Uit mijn geheugen, ik ben zelf namelijk een geboren en getogen ulftenaar, weet ik nog de winkel van de opa van Ronnie aan de Vinkenstraat in Ulft. Ik had nog steeds het beeld in mijn hoofd van een traditionele schildersbedrijf. Echter, niets is minder waar. Ronnie’s bedrijf is onder zijn leiding langzaam van koers veranderd en richt zich n met name op totaal onderhoud. Daarbij is het schilderwerk een van de aspecten. Niet meer dan dat.

Compleet onderhoud van woningen, appartementen en kantoorgebouwen. Dit houdt veel meer in dan even met een pot verf en een kwast weer een (modern) kleurtje aanbrengen. Over schilderwerk gesproken, nu we het er toch over hebben: Ronnie vertelt dat het tegenwoordig mogelijk is om vrijwel het gehele jaar door te werken. Het blijkt dat het ook in de herfst en de winter mogelijk is om te schilderen. De traditionele vorstverletregeling is er al lang niet meer. Technieken zijn steeds verbeterd en de moderne schilder van tegenwoordig kan zijn werkplek buiten, perfect afschermen met professioneel beschermingsmateriaal en daarmee zijn werkomgeving goed op temperatuur houden door middel van een speciale kachel. Zo leren we tijdens di gesprek ook nog even wat over de moderne onderhoudstechnieken van onroerend goed!

Ronnie’s klantenkring bestaat voornamelijk uit klanten in het vastgoed. DE onroerend goedwereld, mensen met gebouwen, appartementen, verenigen van eigenaren van appartementen, maar ook het doorsnee gezin dat zijn huis goed wil onderhouden. Het onderhoud vindt veelal plaats volgens een vooraf vastgeld persoonlijk onderhoudsplan. Een plan dat op maat met iedere klant wordt gemaakt. Een plan met een mogelijkheid om tot wel 20 jaar vooruit het onderhoud te plannen. Dit plan voldoet dan weer aan allerlei regels en normen die de overheid en de onderhoudsbranche hebben gesteld. Zo is Rudie Jansen Schilders & Totaal Onderhoud ook VGO gecertificeerd.

UGHVgids 2014123

Duurzaamheid is waar het tegenwoordig allemaal om gaat. Als gecertificeerd lid van VGO staat bij Rudie Jansen Schilders & Totaalonderhoud de duurzaamheid dan ook voorop. Dit is te merken aan de materialen die worden gebruikt en de manier waarop met afval wordt omgegaan. Ronnie vertelt met enige trots dat zijn bedrijf een van de 35 gecertificeerde leden van VGO is. In Nederland zijn er slechts 35 bedrijven met die prestigieuze certificaat. Een certificaat dat echt verdiend moet worden en waarbij ook wordt gekeken naar de continuïteit op lange termijn van het bedrijf. Daarbij spelen de cijfers en het vermogen van het bedrijf ook een rol.

Nu weer even terug naar Ronnie als UGHV speler. Hij weet zich te herinneren dat hij via school (basisschool De Dobbelsteen) met de handbal sport en UGHV in aanraking is gekomen. Daar hebben we er meer van in deze presentatiegids. Ronnie is zijn handbal carrière begonnen bij de aspiranten en later e junioren. Vanwege zijn studie in Zwolle was hij 4 jaar lang niet in de gelegenheid om actief handbal te spelen. Ronnie heeft veel samengespeeld met Roy Kersten, Toon Robben en Dennis Eimers. Allemaal jongens in dezelfde leeftijd die ook nog eens bij elkaar in de buurt woonden, dus dat maakte het contact alleen maar makkelijker.

Hij herinnert zich nog een aantal toernooien in Duitsland. Toernooien waar ook Heren 1 aan deelnam en waar Ronnie met zijn teamgenoten ook meespeelden. Dit waren soms meerdaagse toernooien inclusief overnachting, met veel gezelligheid en het nodige Duitse bier. Het toernooi van 1988 valt hierbij vooral op. Dit was in de periode dat het Nederlands voetbal elftal Europees kampioen was geworden. En als trotste Nederlanders mocht iedereen in Duitsland dat wel weten ook. Om dit duidelijk te maken werd het doel volgehangen met oranjekleurige en rood-wit-blauw gekleurde spullen. Iets dat Duitsers uiteraard niet zo prettig vonden, maar daar hadden Ronnie en zijn team lak aan.

Ronnie draagt UGHV een warm hart toe. Dat blijkt mede uit het feit dat hij met Rudie Janssen Schilders en Totaalonderhoud 1 van de 7 “Vrienden van UGHV” is. De “Vrienden van UGHV” steunen de vereniging op financieel gebied. in deze presentatiegids kun je hier meer over lezen. Sponsoring van UGHV is belangrijk voor onze vereniging. Maar voor wat hoort wat, dus hierbij een commercieel oproep naar alle leden en betrokkenen van UGHV: indiende woning of pand binnenkort toe is aan onderhoud o schilderwerk, kijk dan ook eens wat Ronnie en zijn mensen voor je kunnen betekenen. Vraag een offerte op bij Rudie Jansen Schilders & Totaalonderhoud. Dan ben je verzekerd van kwaliteit en goed advies. Zeer zeker aan te bevelen.

Voor meer informatie:

Rudie Jansen Schilders & Totaalonderhoud
Maasstraat 10
7071 VR, Ulft
T: 0315 683 707
W: www.rudiejansenschilders.nl
E: r.jansen@rudiejansenschilders.nl

Sponsoren van UGHV

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons privacybeleid. Meer informatie over het privacybeleid leest u hier.