Skip to content
UGHV Ulftse Gecombineerde Handbal Vereniging

Nieuws Heren 1

In 2022 starten Casper, Dylan en Freek aan een 3-jarig plan om de heren 1 naar een hoger niveau te brengen. De doelstelling daarbij was om in het 1e jaar te handhaven in de tweede divisie, het 2e jaar goed meedraaien in de middenmoot en het 3e jaar gaan voor de bovenste posities. We zitten nu ruim over de helft van de competitie van het 2e jaar en kijk waar we nu staan?

Waar we in het verleden nog wel eens tegen een grote nederlaag aanliepen in met name uitwedstrijden is dat dit seizoen heel anders. Dit is een competitie waar iedereen van elkaar kan winnen en dat maakt het extra spannend. We zijn bij machte om achterstanden om te zetten in een overwinning. Daarbij komt dat we in thuiswedstijden moeilijk te kloppen zijn. Die ongeslagen status willen we graag behouden. Winnen is overigens niet vanzelfsprekend!

Als team zijn we enorm gegroeid. Daarnaast mogen we vanaf dit seizoen met hars spelen wat ook  het niveau enorm ten goede komt. Resultaat is dat we de koppositie delen met Zaanstreek.

Kampioenschap en support

Nu we zover zijn gekomen, willen we het ook afmaken. Op dit moment hebben we nog 3 thuiswedstijden en 3 uitwedstrijden te gaan en moeten we gaan voor het kampioenschap!

In een competitie waar iedereen van elkaar kan winnen zijn het voor ons dus 6 finales om onze droom te verwezenlijken. In de thuiswedstijden zijn we de enorme support gewend en dat helpt ons enorm. Ook in uitwedstijden zien we steeds vaker de blauwe shirts op de tribune.

Om de support in uitwedstijden makkelijker te maken hebben we bedacht om jullie mee te nemen in ons avontuur. Er is een mogelijkheid om samen met ons in een grote touringcar mee te gaan naar de wedstijden op 16 maart tegen Huissen en 6 april tegen Aristos (Amsterdam).

Laat deze kans dus niet schieten en geef je snel op want vol=vol!!

Naast een kleine bijdrage voor deze bus hebben we ook een flessenactie opgezet. Wil je ons steunen? Lever dan je lege flessen in en geef de flessenbon aan een van de spelers van Heren 1.

Harsgebruik

Zoals eerder aangegeven mogen we dit seizoen voor het eerst met hars spelen. In het begin was het even zoeken naar het juiste schoonmaakmiddel. Dat middel hebben we gevonden en ook de manier van schoonmaken wordt vanzelfsprekend. We hebben goed contact met Optisport en krijgen positieve reacties over het schoonmaken. Het handbalniveau is er enorm mee vooruit gegaan. We zijn de gemeente Oude IJsselsteek en Optisport nog steeds enorm dankbaar voor de mogelijkheid.

Wedstrijdstatistieken

Dit seizoen is ook Hans Rijntjes aangesloten bij het team. Hans neemt een brok ervaring mee en is erg waardevol in zijn wedstrijdstatistieken. Bij wedstrijdstatistieken moet je niet alleen denken aan de stand en wie er scoort maar ook aan: aantal aanvallen per helft, balverlies, doelpogingen, score percentages per speler, statistieken keepers, waar schieten de tegenstanders, tijdstraffen etc. Vaak is er zoveel informatie in te winnen dat het door het snelle spel niet bij te houden is. Gelukkig kunnen we dan elke wedstijd rustig terug kijken omdat onze Sanne elke wedstijd vastlegt. Deze beelden zijn enorm waardevol voor zelfreflectie maar ook om de tegenstanders goed te kunnen analyseren voor de return.

Dames 1 / Heren 1

Op 16 februari jl. hebben de dames en heren van UGHV een ‘Ik houd van UGHV avond’ gehad. De organisatie lag in handen van Tess en Casper. Eerst werden de handbal skills getest in een onderlinge wedstijd met gemixte teams. Nadat iedereen fris gedoucht was was er in de kantine een Quiz. We hebben wel gemerkt dat de mannen iets sneller douchen dan de dames. De föhns en krultangen werden net voor de start van de quiz opgeborgen in de sporttassen.

In 2 teams werden we onder vuur genomen met algemene kennis vragen, handbal vragen maar ook moesten we aan de bak met, op het oog lijkende, makkelijke opdrachten.

Uiteindelijk was het samen zijn de belangrijkste doelstelling van deze avond en kwam deze keer winnen op een 2e plaats.

Tot slot willen we iedereen bedanken die ons, op welke wijze dan ook, steunt om onze droom te verwezenlijken. Hierbij denken we aan alle supporters maar ook onze sponsoren. We vragen jullie nog even vol te houden zodat we hopelijk in april samen een mooi feestje kunnen bouwen.

Back To Top