Skip to content
UGHV Ulftse Gecombineerde Handbal Vereniging

De meeste mensen gaan gelukkig met plezier naar het sporten bij UGHV of het vrijwilligerswerk bij UGHV. Toch kan het gebeuren dat je iets meemaakt waar je je niet prettig bij voelt zoals pesten, (seksuele) intimidatie, geweld, discriminatie of agressie.
Dit soort gedrag noemen we ‘ongewenste omgangsvormen’.
En wanneer je hier last van hebt, helpt ‘afwachten’ bijna nooit. Soms helpt het om met andere teamgenoten, je ouders, de trainer of coach over te praten.
Maar soms wil je dat niet of kan dat niet. Misschien is je teamgenoot of trainer/coach er zelf bij betrokken. Dit soort zaken kun je aangeven en bespreken met een vertrouwenspersoon! Zoals de naam al zegt, is deze persoon aangesteld om te luisteren en te begrijpen en kan jouw betrouwbare informatie en adviezen geven.

Ook UGHV heeft een vertrouwenspersoon. Maaike Zalme is bij UGHV de vertrouwenspersoon.  Hieronder stel Maaike zich kort even voor:

Ik ben Maaike Zalme, 47 jaar oud en wonend in Ulft. Ik ben al heel wat jaren lid van UGHV, de laatste jaren niet meer spelend actief. Ik ben al een aantal jaren vertrouwenspersoon van de verenging en ik vind dat een erg belangrijke taak. Meedenken aan een veilige sportomgeving waar iedereen zichzelf kan zijn is het ideaal plaatje. Ik ben voor iedereen aanspreekbaar, ga geen lastig onderwerp uit de weg en denk in mogelijkheden en in oplossingen. Ik ben onafhankelijk in de vereniging en hoef aan niemand verantwoording af te leggen. Ik doe niets zonder de toestemming van de melder. Omdat ik op mijn werk ook vertrouwenspersoon ben, heb ik daar een opleiding voor gevolgd. Ik luister naar je verhaal en help je zoeken naar oplossingen en of mogelijkheden. Maar gewoon even sparren of praten kan natuurlijk ook.

Ik ben via de mail te bereiken, namelijk: vertrouwenspersoon@ughv.nl

Back To Top