Skip to content
UGHV Ulftse Gecombineerde Handbal Vereniging

Wellicht hebben jullie de naam al eens gehoord, SOPOIJ staat voor Stichting Oud Papier Oude IJsselstreek.
Zoals de naam aangeeft heeft SOPOIJ een verleden in het vroegere ophalen van oud papier. Nadat de gemeente had besloten om het oud papier op te gaan halen met de “blauwe” containers, zijn de papier ophalende verenigingen en scholen samengegaan in SOPOIJ.
Inmiddels zijn er afspraken gemaakt tussen de gemeente en SOPOIJ over o.a. het verzamelen van zwerfafval, hiervoor zijn we 6 keer per jaar met een groep van 8 personen aan de slag in een aan ons toegewezen deel van Ulft/Gendringen.
Deze acties leveren onze verengingen een financiële bijdrage op, overeenkomstig met de opbrengsten uit het papierophalen. Binnen de genoemde 6 keer is UGHV ook een “hotspot” toegewezen, dit is een ruim gebied rondom de sporthal.
We starten met de zwerfvuilactie iedere keer op de zaterdagochtend om 9:00 uuren gaan door tot ca. 13:00 uur, al naar gelang we het gebied af hebben
Bert Rözer heeft namens UGHV zitting in de SOPOIJ en coördineert de zwerfvuilactie voor UGHV. Bert heeft echter aangegeven, dat hij stopt als afgevaardigde van UGHV bij de SOPOIJ. Wat houdt deze functie nu precies in:

  • 1 á 2 x jaarlijks bijwonen ledenvergadering.
  • Communicatie UGHV – SOPOIJ v.v.
  • Coördinatie zwerfvuil prikacties (zelf deelname naar eigen inzicht)
  • ca. 6x per jaar prikactie (10 pers. á 3 uur, in totaal 180 uur)
  • Eventueel ontwikkelen andere duurzaamheidsacties; rode container (klein elektrisch afval), Afval coaching, thema-avond duurzaamheid.
  • Ook is SOPOIJ op zoek naar bestuursleden, eventueel zitting in dit bestuur.

Heb je interesse of wil je eerst meer weten? Neem dan contact op met Bert via: bert.rozer@planet.nl

Back To Top