Skip to content
UGHV Ulftse Gecombineerde Handbal Vereniging

Nieuwsbrief mei 2023 Heren1 UGHV

Voor ons was 15 april 2023 de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. We speelden tegen BDC in Soest. Wisten we thuis nog ruim te winnen van deze mannen. In Soest kwamen we niet in ons eigen spel en verloren we deze wedstijd. Ondanks dit verlies kijken we positief terug op afgelopen seizoen.

De vooraf gestelde doelstelling “Handhaven in de 2e divisie” is gehaald.

In het begin hadden we nog wat moeite met de nieuwe speelwijze en samenstelling van het team. Gaandeweg de competitie wisten we mekaar steeds beter te vinden. De speelstrategie werd steeds duidelijker voor iedereen en daardoor werden de resultaten ook beter.

Overzicht van de behaalde resultaten:

We hebben in de  competitie totaal 20 wedstijden gespeeld waarin we totaal 487 doelpunten hebben gemaakt. 8 wedstijden gewonnen en 12 verloren. Van de 8 gewonnen wedstrijden zijn er 7 thuis gewonnen. Voor veel tegenstanders zijn we thuis dus moeilijk te kloppen.

Voor degene die meer statistieken willen zien kan dat in de handbalapp bij ons team zien.

Nieuwe seizoen:

Nadat we de laatste competitiewedstijd gespeeld hebben zijn we meteen begonnen aan de voorbereiding voor het nieuwe seizoen. Het goede nieuws is dat de huidige staf doorgaat.

Casper en Dylan blijven de trainingen verzorgen. Freek neemt de rol van teammanager en coach tijdens wedstijden op zich. Casper gaat spelen tijdens de wedstijden. De ervaring die Casper meeneemt is van grote waarde voor het team. Nina blijft het team verzorgen en tevens tijdens wedstijden het essentiële schrijfwerk (statistieken) verrichten. Sanne (media) gaat ook nog een jaar alle wedstijden vastleggen.

Casper, Dylan en Freek voeren met alle spelers momenteel individuele gesprekken. Dit is allereerst een deel terugkijkend op afgelopen seizoen meer ook meteen weer vooruit kijken naar het nieuwe seizoen.

De trainingen gaan bij de heren de hele zomer door. Zo is er al gestart met extra conditietraining op de zondagochtend. Ook was er een bootcamp / teambuilding op 21 mei.

We hebben ook de eerste oefenwedstijd gespeeld tegen, het naar de hoofdklasse gepromoveerde, Minerva uit Gaanderen. Deze wedstijd eindigde een 41-21 winst voor UGHV.  We plannen ook nog een wedstijd in Gaanderen tegen Minerva.

Zoals gezegd trainen we de hele zomer door. Op het moment dat de sporthal gesloten is trainen we buiten. Alle spelers en staf kunnen lekker op vakantie maar daarnaast is er voor iedereen de mogelijkheid om de conditie op peil te houden.

De doelstelling voor het komende seizoen is minimaal 4 punten meer halen dan afgelopen jaar zodat een positie in de middenmoot haalbaar moet zijn.

Rest ons om iedereen enorm te bedanken voor de steun bij de wedstijden afgelopen jaar. Dit heeft ons erg goed gedaan en dat zien jullie ook terug in de uitslagen. Ook bij de uitwedstijden zijn jullie van harte welkom.

We wensen iedereen een fijne vakantie toe en zien jullie graag terug bij de oefenwedstijden in voorbereiding op de competitie. Houd onze social media op Instagram en/of Facebook dus goed in de gaten.

Fijne vakantie allemaal


Sportieve groet

Heren selectie UGHV

Back To Top